vineri, 6 decembrie 2013

3 idei inedite pentru manichiura de Craciun

Iata cele mai interesante trenduri ale anului pentru manichiura de sarbatori. Poti sa il incerci pe unul sau, de ce nu, pe toate?
Manichiura caviar (3D)
Pentru realizarea manichiurii caviar de Sarbatori ai nevoie de o trusa speciala de la Ciaté, care se gaseste in reteaua magazinelor Sephora si la unele saloane specializate. Ai la dispozitie mai multe combinatii de culori, in functie de tinuta pe care o vei purta si in functie de locatia aleasa: negru dramatic, diferite culori jucause sau alb rafinat.
Daca ti-ai cumparat setul pentru acasa, iata ce ai de facut. Dupa ce ai aplicat base coat-ul, aplica primul strat de oja, pe care il lasi sa se usuce, si apoi treci la al doilea strat de oja. Aplica pe fiecare unghie in parte ”perlele de caviar”, astfel incat sa acopere integral oja inca umeda, avand mereu tavita sub mana ca sa nu pierzi excesul de bilute, care cad de pe unghie.

Bilutele se preseaza usor cu degetul ca sa te asiguri ca s-au integrat in stratul de oja. Iar pentru a nu-ti ciobi manichiura, aplica pe varful unghiilor uscate un strat de top coat. Manichiura caviar nu este genul de manichiura care sa reziste treburilor casnice sau lucrului intens la laptop, dar arata grozav la o ocazie speciala, asa cum sunt Craciunul si Revelionul.
Manichiura in stil ombre (degradé)

Manichiura de Sarbatori necesita intr-adevar o atentie mai speciala, asadar este timpul sa inveti sa realizezi si tu manichiura in stil ombre. Iata de ce ai nevoie: 3 nuante diferite de oja, un buretel folosit pentru aplicarea fondul de ten, creion corector pentru oja sau acetone, betisoare pentru urechi si… multa rabdare.
Aplica oja in nuanta de baza pe toata unghia uniform si lasa sa se usuce perfect. Ia buretete pentru fond de ten, inmoaie-l in apa si stoarce-l bine, dupa care aplica pe marginea unei laturi cat mai inguste celelate doua nuante de oja in straturi generoase.

Aplici nuanta mai deschisa la marginea buretelui, apoi pe o portiune mai mica, spre interiorul buretelui, nuanta inchisa. Apoi, tamponeaza cu buretelul colorat unghia pentru a ajuta culorile sa se amestece frumos. Dupa ce obtii degradé-ul pe care ti-l doresti aplica si top coat-ul intr-un strat generos ca sa-i dei unghiei un aspect finisat.
Este o tehnica migaloasa, pe care probabil nu o vei incerca prea des, dar pentru Sarbatorile de iarna merita efortul. Daca vrei sa trisezi si sa obtii acelasi efect ombre pe manichiura ta, exista un gel special, Shade Shifter de la Orly, care costa in jur de 80 de lei. Gelul se aplica direct peste oja, iar la caldura este incolor, pe cand la frig se schimba intr-o nuanta inchisa spre negru.
Inelul pentru unghie
Desi nu este o manichiura in sine, de Sarbatori poti sa adopti acest trend pe care l-au fisat cu succes atat vedetele de la Hollywood, cat si cele de la noi. Trebuie sa iti faci manichiura intr-o singura culoare care sa se asorteze cu noul tau accesoriu extravagant si esti gata! Acest tip de inel este conceput astfel incat sa poata fi purtat pe orice unghie si se gaseste sub mai multe forme si culori. Poti sa alegi un inel pentru unghie simplu, auriu, unul cu strasuri sau, pentru o tinuta punk, un inel pentru unghie stil gheara.