vineri, 16 mai 2014

Coafeza mirese Giurgiu 2014

Coafurile de mireasă reprezintă expresia eleganţei şi a feminităţii, unul dintre elementele centrale a ţinutei tale nupţiale. Dacă de obicei pentru o seară specială, la petreceri sau evenimente alegem coafuri de ocazie care să ne pună în valoare, pentru ziua nunţii trebuie să ne orientăm către idei de coafuri de mireasă care aduc şi un plus de strălucire şi pun în valoare atât trăsăturile, cât şi rochia de mireasă.
Precum şi în cazul machiajului de mireasă, dacă vorbim de coafuri arareori putem să apelăm la tendinţe. Cel mai adesea, influenţele media la care suntem supuşi încă din copilărie lucrează împreună pentru a ne construi o imagine mentală a felului în care dorim să arătăm ca viitoare mirese.
În cazul meu, va exista mereu speranţa că în ziua nunţii voi purta un coc simplu, decorat cu moderaţie, care nu va eclipsa în niciun caz rochia de mireasă special concepută pentru mine.

Coafuri mireasă 2014- tendinţe şi coafuri consacrate

În cazul în care rochia de mireasă urmează tendinţele propuse anul acesta de către giganţii industriei, cu siguranţă vei găsi mult mai uşor inspiraţia pentru coafura dorită analizând propunerile prezentărilor de modă ale acestor colecţii.
Întrucât majoritatea colecţiilor de rochii de mireasă se axează anul acesta pe linii simple, materiale lipsite de ornamente sau accesorii, multe dintre voi vor considera inoportună alegerea unei coafuri la fel de minimaliste.
Aici intervin numeroasele tipuri de accesorii care promit să ofere ţinutei tale nupţiale factorul spectaculos la care ai visat încă din copilărie. Dacă tot am ajuns la acest capitol, lasă-mă să încep prin a te familiariza cu unul dintre cele mai prezente accesorii pentru mirese în 2014 – tiara.
coafuri mireasa cu flori
Dat fiind natura de basm a rochiilor de mireasă lansate în colecţiile din 2014, tipologia miresei prinţesă este din nou foarte apreciată. Cocuri chignon la baza gâtului, bucle lejere sau cocuri fantezie înalte sunt puse în valoare prin acest element teribil de gingaşe, tiarele.
Pentru acelea mai conservatoare dintre noi, există opţiunea bentiţelor bijuterie, decorate cu perle sidefate sau cu pietre strălucitoare, cristaline. Acest stil este deosebit de popular în rândul mireselor care doresc petreceri de nuntă tematice, inspiraţia venind din moda anilor '20 şi '30, reactualizată în filme foarte apreciate precum Marele Gatsby.
Chiar şi florile, unele dintre cele mai populare accesorii pentru mirese se regăsesc în coafurile în tendinţe anul acesta în nuanţe pastelate sau albe, colorate în nuanţe vii de roz, fuchsia, tonuri de oranj, în dimensiuni mari, coroniţe şi accesorii statement. Cu acest tip de accesorizare, mireasa capătă un aer tineresc şi emană prospeţime şi feminitate, un caracter nonconformist şi sentimentul de fericire pură pe care ne-o dorim la propria nuntă.
Un tip de coafuri de mireasă care a crescut în popularitate de la an la an - împletiturile deosebite - se materializează în 2014 printr-un stil mai minimalist, mai angelic şi mult mai feminin. Împletiturile complexe au fost abandonate şi înlocuite cu aşa-numita coadă suedeză, bentiţă împletită din par.
Epoca de aur a Hollywood-ului revine în tendinţe începând cu 2014, buclele perfect finisate, după modelul celor purtate de Rita Hayworth sau Grace Kelly, fiind cele mai apreciate coafuri ale momentului. Inspiraţia retro promite look-uri potrivite pentru miresele care se orientează către rochii în linii simple şimachiaje clasice de seară, cu ruj roşu şi gene lungi, fermecătoare.
O altă tendinţă desprinsă din fastul nunţilor regale este alegerea unei pălării pentru mirese. Cu mult timp în urmă, miresele care purtau pălării în loc de voal se supuneau unui cod social, ce le cataloga drept mirese aflate la cea de-a doua căsnicie sau femei peste 35 de ani, care se căsătoreau pentru prima oară.
În prezent, aceste norme au fost abandonate, multe femei alegandu-le de bună voie şi nesilite de nimeni pentru farmecul lor retro, ce amintesc de stilul inconfundabil al stilatei Jackie Kennedy. Variaţiile nu lipsesc din repertoriul pălăriilor pentru mirese, fiind preferate în general elemente precum voalurile, penele, bijuteriile, florile sau panglicile. Toate fac parte dintr-un vis frumos de vară, pe care sperăm să îl trăieşti din plin alături de alesul inimii tale.
Visul tău care este? În funcţie de criteriile vizate, noi îţi punem la dispoziţie inspiraţia prin poze cu coafuri de mireasă:

Coafuri pentru mirese cu păr scurt

Părul scurt se poate decora cu agrafe subţiri cu cristale sau chiar cu flori naturale delicate, care îţi vor accentua feminitatea.
Pentru a nu încărca prea mult aceste tunsori pentru păr scurt, o mireasă va fi întotdeauna pusă în valoare de o diademă delicată, perfectă pentru efect şi pentru susţinerea coafurii.

Coafuri mirese cu păr mediu

Pentru mireasa cu păr mediu, lungimea nu va constitui o problemă în realizarea oricărei coafuri de mireasă. Fie că îţi doreşti bucle sau preferi să ai părul prins şi tapat, coafuri cu volum te pot ajuta să obţii acea graţie specifică mireselor.
Tot mireasa cu păr mediu este cea mai avantajată de tunsori cu breton, întrucât părul bine filat, de o lungime medie este pus în valoare prin simplitatea coafurii şi prin naturaleţea în care părul încadrează chipul.

Coafuri mirease cu păr lung

Dacă vorbim de coafuri pentru mirese cu păr lung, atunci propunerile devin şi mai interesante. Nuntă este ocazia în care o femeie poate să îşi etaleze feminitatea, părul lung purtat pe umeri fiind una dintre cele mai populare coafuri de mireasă.
Mireasă cu păr lung poate alege dintr-o gamă variată de coafuri, lungimea constituind un avantaj pentru a purta bucle, cocuri, împletituri şi numeroase accesorii pentru păr.

Coafuri mirese cu bucle / păr creţ

În funcţie de tipul de păr, coafura de mireasă poate prezenta mai multe sau mai puţine restricţionări. Dacă mai sus am vorbit de lungimea podoabei capilare şi am declarat părul lung că fiind cel mai versatil, în funcţie de ce tip de păr ai, vei observa că şi aici există favorite.
Părul drept poate suferi mult mai multe adaptări, de la coafuri creative, deosebit de stilizate, până la împletituri remarcabile, bucle, sau - dacă preferi un stil natural - un simplu exerciţiu de coafuri cu volum.
Pe de altă parte, nici mireasa cu păr creţ nu are motive de îngrijorare în privinţa coafurii de nuntă. Propunerile de tunsori păr creţ se pretează pe orice idee de coafură cu care te-ai imaginat în ziua nunţii, însă sfatul meu este să rămâi în dulcele stil clasic şi să alegi o coafură specifică tipului de păr.

Coafuri de mireasă cu împletituri

În ciuda importanţei acestui moment special din viaţa ta, ai în vedere faptul că pregătire nu trebuie să însemne o reinventare. Puse în valoare trăsăturile naturale, mireasa cu împletituri în păr va deveni o apariţie boemă, dar o prezenţa rafinată şi delicată. 

Cocuri pentru mirease

Purtandu-ţi părul în cocuri de mireasă vei avea garanţia unei coafuri "fixate" cu o speranţă de viaţa demnă de o nuntă ca-n povesti, de trei zile şi trei nopţi, dar şi promisiunea că nu vei da greş la capitolul eleganţă şi feminitate.


Pentru ziua cea mare, alege accesorizarea cocului cu o diademă impresionantă, cu şuviţe împletite în jurul sau, ori cu ajutorul agrafelor cu bjuterii. Tot acest tip de coafură se recomandă în cazul în care alegi să porţi voal.

Coafuri de mireasă -accesorii şi artificii pentru păr

Coafuri de mireasă cu voal

Voalul de mireasă simbolizează tranziţia femeii de la starea pură la cea de căsătorie, în multe culturi moderne şi străvechi virginitatea înaintea nuntii reprezentând un ideal. Hainele albe ale miresei, împreună cu voalul , întruchipează fecioria, iar tradiţia din ziua nuntii având conotaţii clare în acest sens.

Pentru mirese însă, tradiţia trebuie îmbinată cu gustul, întrucât găsirea voalului perfect pentru coafură aleasă poate fi cu adevărat o provocare. Cu toate aceastea, multe dintre miresele moderne aleg în ziua nuntii coafuri de mireasă cu voal, un accesoriu cu adevărat special.

Coafuri pentru mirese cu accesorii

La acest capitol, o mireasă nonconformistă se poate considera norocoasă. Cu toate ne dorim să arătăm special în ziua nuntii, drept urmare ne bazăm pe coafuri de mireasă cu accesorii pentru acel accent inedit din aceasi familie cu rochia sau pantofii.
Printre cele mai populare variante de accesorii pentru păr se afla fundele, florile prinse în păr, diademele şi alte agrafe cu bijuterii, precum şi penele. Testează înainte de a alege o variantă finală şi limitează-ţi entuziasmul pentru accesorii cât mai delicate.
Vizitează şi galeria foto virtuală pentru cele mai interesante propuneri în materie de coafuri mirese pentru 2014: