marți, 29 decembrie 2015

Coafeza Giurgiu

Iubim mersul la coafor sioricate economii am face, coaforul e ultimul lucru la care putemrenunta de tot. Macar o data la doua – trei luni tot mergem sa ne lasam ingrijite si rasfatate.Iata cateva solutii oferite de cativa stilisti americani de top revistei Reader’s Digest pentru a-tipastra cat mai mult forma si volumul paruluifara prea mare cheltuiala si efort.


1. Ca sa pastrezi volumulprinde-ti parul in varful capului cand dormiiar dimineata nu trebuiedecat sa scoti elasticul si sa te piepteni cu capul in jos.
2.  Fata de perna din matase sau satin nu e un moft, ci cea mai buna modalitate de a nu tetrezi cu parul in toate directiile, in forme imposibil de stapanit. Parul aluneca pe satin saumatase, asa ca nu dormi pe el ca sa-i strici forma. O solutie ieftina ar fi sa invelesti perna intr-o esarfa de matase.
3. Fa dus cu o casca de protectie pentru par, iar dupa aceea  da cu uscatorul de par bine la radacini ca sa refaci volumul coafurii.
4. Ca sa pastrezi cat mai mult vopseaua pe par, la intensitatea initiala, foloseste sampoane sibalsamuri pentru protejarea culorii. Fiecare gama cosmetica le are.
5. Nu te spala pe cap timp de doua zile dupa vopsire. Culoarea are nevoie de timp ca sa intre bine in textura firului de par.
6. Daca nu ai apucat sa te vopsesti, ti se vad radacinile si trebuie sa arati prezentabil urgent, recurge la un truc: da cu rimel pe radacini, mai ales la carare sau in alte locuri vizibile. Totul esa gasesti o culoare potrivita tie si sa ai grija sa nu te prinda ploaia.
7. Daca ai par gras si nu vrei sa-l speli prea des (sau nu ai timp sa-l speli cand sotul te anunta ca vine la masa cu musafiri intr-o jumatate de ora) fa-ti carari dese, ca atunci cand te vopsesti,si presara la radacini pudra de talc. Dupa ce ai aplicat pudra pe tot capul, las-o 5 minute siindeparteaz-o prin periere viguroasa, in toate directiile, deasupra cazii. Talcul va absorbi grasimea si parul nu va mai arata uleios.
8. Daca ai par ondulat si ti-e teama sa nu se strice buclele in somn, pe langa fata de perna dematase recomandata mai sus, mai poti folosi o plasa de par. Nu e sexy, dar e eficienta.
9. Inainte sa pui plasa, da cu fixativ pe bucle. Dimineata nu va fi nevoie decat sa scoti plasa sizulufii nu vor mai necesita prea mari ajustari.
10. Daca totusi parul si-a pierdut din volum, pune pe varfurile degetelor putin gel de par cu fixare puternica si maseaza-l la radacinile parului.
Tu ce trucuri ieftine si rapide folosesti ca sa-ti arate parul cat mai bine?